www.blagotvorendom.com

www.blagotvorendom.com +359 88 500 0492 info@blagotvorendom.com

Меню

Какво е Фън Шуй?

Какво е Фън Шуй или Фенг Шуй

Всичко в нашата вселена вибрира включително и ние самите. Посоките на света, природните формации, сградите и съоръженията, предметите, материалите на повърхностите и предметите, цветовете, числата и формите с една дума всичко около нас има собствена честота на вибрация (трептене). Съответно вибрациите на всичко което е около нас се наслагва върху нашата лична вибрация и по някакъв начин я променя в положителна или отрицателна посока. Така средата ни може да ни помогне и да подобри нашия живот или напротив, да окаже доста негативно влияние върху здравето и благополучието ни.

Тук в тази вселена от взаимовръзки и влияния на отделните вибрации и честоти на трептене идва на помощ Фън Шуй. На практика Фън Шуй ни помага да живеем в хармония с околното пространство и да използваме по най-добрия начин средата около нас за да подобрим нашето здраве, връзки и благосъстояние.

Фън Шуй е изкуство и наука за хармоничния живот на човека в неговото собствено пространство. Фън Шуй търси положителните природни енергии и се стреми да неутрализира негативните с цел да осигури здраве, благосъстояние и щастливи връзки.

Фън Шуй в превод означава „вятър и вода“ две от естествените стихии, които пренасят и задвижват енергията. На практика Фън Шуй ни помага да живеем в хармония с околното пространство.

Класическия Фън Шуй е система, която се гради на наблюденията на небесните, земните и човешките сили и как тяхната енергия си взаимодейства. Това е практика за уравновесяване на тези сили. С равновесието се постига хармония и от там по добро здраве, благосъстояние и добри взаимодействия. С установяване на равновесие Фън Шуй ни дава възможност и механизъм за успех.

Фън Шуй се е зародил от преди 6 000години. Любопитното е, че съвременната наука вече е съгласна с възгледите на древните китайци , че в света всичко е пронизано от една единна енергия. Например Алберт Айнщайн доказва, че материята е просто форма на енергия. С други думи, ние и нашето жилище или работно място сме съставени от енергия, която непрестанно протича, движи се, взаимодейства си и създава живота ни. Ако тази енергия не се използва ефективно , възможностите на човека се губят и пропадат. В такъв случай нима няма смисъл да направим средата , която обитаваме по-позитивна и по-подкрепяща ни във всяка област на нашия живот?

  • www.blagotvorendom.com
  • www.blagotvorendom.com
  • www.blagotvorendom.com
  • www.blagotvorendom.com
  • www.blagotvorendom.com

„Всичко е определено….от сили, които не можем да контролираме. И те са валидни, както за насекомото, така и за звездата. Човешките същества, растенията или космическият прах- всички ние танцуваме под звуците на една мелодия , която се чува нейде отдалеч и се свири от невидима флейта.“
Алберт Айнщайн пред „Сатърди Ивнинг пост“ 26 октомври 1929г.

Фън Шуй ни помага да разберем как външните и вътрешните фактори влияят на нашето здраве, жизненост, взаимоотношения и благосъстояние и ни дава възможност да ги управляваме в наша полза.

Като пример Фън Шуй ни помага да разберем кои посоки са подходящи за входната врата на нашето жилище или офис в каква посока да спим или работим , къде да е леглото или бюрото ни и какви са подходящите цветове за всяко помещение и най-важното е, че това е съвсем индивидуално за всеки. Това, което е полезно за един е болестотворно за друг, посоката в която е добре да спи един за друг е направо убийствена. Няма общовалидни правила. Това, което се пише като обща информация за Фън Шуй са принципни насоки, но следвайки ги сляпо, без да се отчетат индивидуалните нужди на всеки един от обитателите на дадено пространство могат дори да навредят. Спазвайки конкретни и индивидуални насоки ние можем да привлечем в живота си здраве, благоденствие и подходящите връзки.

Домът е материалната проекция или материалното продължение на душата. Ако живеем на място, където енергията не протича правилно или е застояла и неподвижна, или може би наранена от неблагоприятни ъгли или форми ние ще сме болни и нещастни, но ако сме в подредено, балансирано и с хармонична енергия пространство ние ще сме по здрави, с по-щастливи семейства и късмета и благоденствието ще са с нас.

Макар, че Фън Шуй се използва за уравновесяване на нашето пространство, разковничето е да създадем нашия късмет като балансираме дома, тялото си и ума си, но не можем да очакваме Фън Шуй да работи и да ни помогне, ако не живеем според духовните закони и обитаваме задръстено, мръсно и неподредено жилище. Да си създадем положителна съдба, като вършим добри дела, казваме добри думи и се храним здравословно. Равновесието и хармонията започват от нас самите и продължават с пространствата, които обитаваме.

Възползвайте се от хилядолетното знание, за да сте по здрави, щастливи и богати!

Българските традиции

И в България знанието за балансиране на пространството и живот в хармония със заобикалящата ни среда е съществувало, а свидетелство за това са нашите възрожденски къщи, нашите обичаи и традиции.

За нас българите домът е едно свещено място, където ние събираме сили и енергия за да се изправим пред всички предизвикателства на външния свят. Връзката между хората и техния дом е открита от българите много отдавна. Всъщност домът и семейството са едно цяло. Българите още от древността са разбрали, че именно балансираната среда осигурява храна за енергийната система на човека.

В българските традиции има многобройни ритуали и поверия за защита на дома и на семейството на физическо, духовно и енергийно ниво. Може би в България не е запазено систематизирано и точно знание за влиянието на дома върху хората живеещи в него и как можем да направим това влияние по позитивно и носещо здраве, късмет и щастие, но със сигурност стотиците ритуали в българската традиция са част от това знание използвано хилядолетия по нашите земи.

Нашите предшественици са разбирали и взаимовръзката между различните амулети и талисмани с енергийната система на човека. Без да влизаме в подробности може да се изброят малка част от тези български традиции като: мартениците-символа на ин и ян, пендарите и пафтите използвани за защита от насочени към най-уязвимите енергийни центрове на тялото негативни енергии, българските шевици- кодове за здраве, дълголетие и благополучие и т.н

Научете още

Помощ при избор на дом

Една от най важните части на Фън Шуй е анализа на екстериора на дома т.е външната среда , като природни и създадени от човека форми и как те влияят на енергията ЧИ, а от там и на нас хората.

виж още

Как да хармонизирам дома си?

Използвайки хилядолетните знания на Фън Шуй ние ще изработим индивидуален и конкретен проект, който ще ви помогне да балансирате и хармонизирате енергията във вашия дом или офис и с това вие ще привлечете благоденствието, здравето и щастливите взаимоотношения за вас и вашето семейство.

виж още

Енергийно пречистване на дома

Всичко, което се случва в една сграда или помещение се разпространява като енергия на вълни, подобно на хвърлен в езеро камък и се записва по стените, пода, тавана, мебелите, предметите, растенията, животните и хората, обитаващи мястото.

виж още

by: nickisix.com